Internet of machines/smart service

Smart Industry - Smart Service:
Sluit uw machines aan op de toekomst

Smart Industry is een van de belangrijkste ontwikkelingen op dit moment binnen de industriƫle automatisering. Smart Service speelt hierin een sleutelrol en is met name gericht op slimmere en meer efficiente service- en support oplossingen, gecombineerd met voorspelbaar just-in-time onderhoud.

Met Smart Service richten we ons op een nieuw, intelligent en dynamisch onderhoudsmodel dat Condition Based Maintenance (CBM) wordt genoemd. CBM wijkt af van de meer traditionele vormen van onderhoud zoals correctief of gepland periodiek onderhoud.

CBM gaat uit van kennis met betrekking tot de actuele status van de machine of fabriek die onderhouden dient te worden, in combinatie met de informatie die bekend is over hoe de kwaliteit van die machine terugloopt in de tijd. Het onderhoud kan dan plaatsvinden net voor het moment dat het apparaat anders stuk zou zijn gegaan. Voor CBM dient beschikbare data gebruikt te worden m.b.t. de toestand van het betreffende component of apparaat.

De praktijk leert echter dat in veel bestaande, maar ook in nieuwe machinebesturingen, in het meest gunstige geval slechts enkele service parameters worden bijgehouden. Waar vervolgens niets of weinig mee gedaan wordt. Hier komt ons Smart Service Concept aan bod. Met dit concept willen wij CBM zo toegankelijk mogelijk maken voor industriƫle bedrijven binnen het MKB. Dit doen we door het als full-service clouddienst aan te bieden, in combinatie met een (door ons zelf ontwikkelde) Smart Service Controller die zorgt voor de vertaalslag en security tussen de remote site en de centrale clouddienst.


Wilt u weten wat PIA Service voor u kan betekenen op het gebied van Smart Industry? We komen graag vrijblijvend bij u langs om de mogelijkheden te bespreken. Neem contact met ons op om een afspraak te maken.